Hvordan foregår online terapi?

Online terapi foregår via Skype. Det er herover, via webcam, muligt at mødes “ansigt-til-ansigt” og tale sammen gennem nettet. På den måde minder online terapi på mange måder om traditionel terapi. Ofte vil jeg før eller efter sessionerne sende dig en e-mail med øvelser og konkrete redskaber, som du selv kan arbejde videre med imellem konsultationerne.

Fordelene ved online terapi er mange, bla. fleksibiliteten med tid og sted. Du kan fx sidde i dit eget hjem, du kan modtage coaching på arbejdspladsen, eller du kan være bosat i udlandet. Måske har du svært ved at komme ud af døren og føler kun overskud til at tænde din computer. Ulempen er, at det kan være svært at finde et rum, hvor du kan være uforstyrret og at teknologien kan være udfordrende.

Før konsultationen

  • 1. Sørg for at du har fungerende webcam, hovedtelefoner, mikrofon ift. din computer, samt internetforbindelse.
  • 2. Installer Skype på din computer, hvis du ikke allerede har det.
  • 3. Book en tid hos mig enten via email eller telefon. Herefter modtager du en velkomstmail med bekræftelse og informationer ift. betaling og generelle vilkår (som også fremgår herunder)

I forbindelse med selve konsultationen

  • 1. Find et roligt, uforstyrret sted at sidde med din computer, sæt dig godt tilrette og gør det rart for dig selv.
  • 2. Log på Skype til den aftale tid, hvorefter du vil modtage en invitation til at tilføje mig til dine kontakter og derefter modtage et videoopkald fra denne kontakt.

Efter konsultationen

  • 1. Afsæt lidt tid til at reflektere over konsultationen. Det kan være, at du har brug for at være lidt alene eller eventuelt lave en afspændingsøvelse.

I forbindelse med et online terapiforløb hos psykolog Løkke bliver du bedt om at acceptere nedenstående vilkår:

Ansvar for computersikkerhed

Som klient er du selv ansvarlig for sikkerheden på din egen computer – dvs. at den er opdateret med antivirusprogrammer, spywarescanning og dets lige.

Fælles rettigheder og respekt for privatlivet

Som klient må du ikke optage lyd eller billedemateriale fra konsultationerne og dermed heller ikke distribuere eller på anden måde offentliggøre et sådant materiale uden psykologens viden og samtykke. Ligeledes gælder det, at konsultationerne ikke må overværes eller overhøres af andre uden psykologens viden og samtykke. De samme rettigheder gælder naturligvis for psykologen, der er underlagt sin normale tavhedspligt som psykolog.

Mulighed for telefonisk kontakt ved afbrudt forbindelse

Skulle det ske at vi mister forbindelsen under en online konsultation og det ikke er muligt at genoprette den, skal jeg have mulighed for at kontante dig telefonisk (vi aftaler herefter videre om vi skal fortsætte konsultationen telefonisk eller finde en anden tid, som du ikke betaler ekstra for).